Mantecato er en typisk italiensk rett, og serveres som snacks til den italienske musserende vinen Prosecco. Perfekt til tapas eller forrett. J.M. Langaas’ favoritt! Ingredienser Antall porsjoner: 4 250 g tørrfisk, utvannet og renset 2 dl melk 1 fedd hvitløk 3 ss olivenolje 3 ss kremfløte 0,25 stk sitron salt og pepper Tilbehør 16 skiver potet
Ovnsbakt tørrfisk med gulrot og bacon
Ingredienser Antall porsjoner: 4 600 g tørrfisk, utvannet og renset 0,5 stk sitron 1,5 ss smør 1 stk gulrot 100 g bacon Tilbehør 50 g kapers 50 g smør 1 ss kapers gressløk, frisk Framgangsmåte Sett stekeovnen på 180 °C. Skjær tørrfisken i serveringsstykker og dryss med salt. Press saften av sitron over fisken og legg litt
Bolinos av tørrfisk
Ingredienser Antall porsjoner: 4 400 g tørrfisk, utvannet og renset 2 stk potet 1 stk løk 2 ts persille, frisk 3 ss potetmel 1 stk egg 0,5 ts salt 0,25 ts pepper 1 dl griljermel olje Salsa 1 stk løk 1 stk paprika 1 stk tomat 2 ss olivenolje salt og pepper Tilbehør rømme salat, småbladet Framgangsmåte Skrell potet
Bacalao
Ingredienser: 1 kg klippfisk, utvannet og renset 0,7 kg potet 2 stk løk 1 stk paprika 0,5 stk chili, rød 1 dl olivenolje 800 g hermetiske tomater 2 ss tomatpurè 0,5 dl vann Fremgangsmåte Skjær klippfisk i biter på 3-4 cm Skjær……………….. Varm opp…………..