J.M Langaas Drift AS | 8384 Sund I Lofoten, Norway | Tlf: +47 97 50 42 58 | post@jmlangaas.no | Org.nr: 948409755

Mantecato

Mantecato is a typical italien dish….

Mantecato er en typisk italiensk rett, og serveres som snacks til den italienske musserende vinen Prosecco.

Perfekt til tapas eller forrett. J.M. Langaas’ favoritt!

file_1413787113_large

Ingredienser


250 g  tørrfisk, utvannet og renset
2 dl  melk
1 fedd  hvitløk
3 ss  olivenolje
3 ss  kremfløte
0,25 stk  sitron
   salt og pepper

Tilbehør

16 skiver  potet
2 dl  salat, småbladet
4 stk  cherrytomat

Framgangsmåte

  • Kok fisken i melk sammen med hakket hvitløk til den er mør.
  • Ta fisken opp av melken og visp fisken med håndvisp til den faller godt fra hverandre.
  • Rør fisken i en maskin med elteklør, og spe med olivenolje og kremfløte til en fin mos.
  • La maskinen gå i minst 30 minutter, så mosen blir godt arbeidet og jevn.
  • Smak til med salt, pepper og saften av sitron.

Server tørrfiskkremen på stekte potetskiver med salat og cherrytomat ved siden av.

Tips: Bland gjerne litt rød eller grønn pesto i tørrfiskkremen for en litt annen smak og fin farge.

( Oppskriften er hentet fra Godfisk.no, http://www.godfisk.no/Oppskrifter/Norge/T%C3%B8rrfiskkrem-Mantecato )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *