J.M Langaas Drift AS | 8384 Sund I Lofoten, Norway | Tlf: +47 97 50 42 58 | post@jmlangaas.no | Org.nr: 948409755

Bolinos av tørrfisk

EFF Tørrfisk 2011 kokk Jæger Hansen Foto Esten Borgos

Ingredienser

400 g  tørrfisk, utvannet og renset
2 stk  potet
1 stk  løk
2 ts  persille, frisk
3 ss  potetmel
1 stk  egg
0,5 ts  salt
0,25 ts  pepper
1 dl  griljermel
   olje

Salsa

1 stk  løk
1 stk  paprika
1 stk  tomat
2 ss  olivenolje
   salt og pepper

Tilbehør

   rømme
   salat, småbladet

Framgangsmåte

  • Skrell potet og kok mør i usaltet vann.
  • Kok tørrfisken, og finhakk løk og persille.
  • Flak tørrfisken og mos med potet, løk, persille, potetmel, egg, salt og pepper. Rør for hånd eller i maskin med røreklo. Ikke bruk maskin med kniver.
  • Smak ev. til med mer salt og pepper.
  • Form ovale boller med to spiseskjeer. Rull dem i griljermel og stek dem gylne og sprø i olje like før servering.

Salsa

  • Skjær løk, paprika og tomat i små terninger. Bland med olje, og smak til med salt og pepper.

Server tørrfiskbolinhos med salsa, rømme og småbladet salat.

Tips: Om du skal servere bolinhos som tapas kan du stikke tannpinner i dem så de blir lett å ta med seg på tapasfatet.

 

 

(Oppskrift og bilde er hentet fra Godfisk.no, http://www.godfisk.no/Oppskrifter/Norge/Bolinhos-med-t%C3%B8rrfisk)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *